Fontos, vagy felesleges kötelező feladat?

Ha mondjuk az építőipar területén megkérdezünk egy vállalkozót, hogy mi okozza számára a vállalkozás körüli feladatok közül a legnagyobb kihívást vagy a legnagyobb bizonytalanságot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ha nem is az első, de az első két hely valamelyikén ott fog szerepelni a munkavédelmi feladatok ellátása. Egy ilyen profil esetében ugyanis iszonyatosan fontos, hogy megfelelő biztonságban érezzék magukat az alkalmazottak, így pedig a megrendelő és a munkáltató egyaránt. Ehhez viszont egy iszonyatosan profi és talpraesett külső csapatra van szükség, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy belső, saját munkaerő állományban lévő személy vagy team az esetek legnagyobb részében nem tudja ellátni a munkavédelmi feladatok megoldását olyan szinten, mint egy profi külső szakértő csapat. Ilyen tekintetben viszont egy-egy baleset vagy nem várt esemény bekövetkezte esetén kulcsfontosságú lehet, hogy hogyan és miként, mennyire gyorsan reagálnak az emberek a hirtelen fellépő nehéz helyzetekre. Sokszor elkerülhető az emberi sérülés egy jól felkészített csapat esetében, ahol mindenki tudja hogy pontosan mi a dolga és persze teszi is azt.

Ehhez viszont egy tökéletes munkavédelmi oktatás elengedhetetlen. Persze iszonyatosan sokan azt gondolják, hogy maga a munkavédelem és a munkavédelmi oktatás egyáltalán egy felesleges kötelező eleme a vállalkozásnak, ez azonban csak addig igaz, amíg nem történik baj, hiszen ha már probléma lép fel, akkor iszonyatosan fontos értékként jelenik meg a vállalat életében a jól összerakott és jól leoktatott munkavédelmi rendszer.

Annak érdekében, hogy mindez valóra is válhasson, és minden esetben csak azt javaslom, hogy az activesafety csapatával vegyék fel a kapcsolatot, mert még egy olyan nehéz területen is, mint az építőipar, tökéletes megoldásokat, profi munkavédelmi oktatást és hihetetlen segítséget tudnak nyújtani a munkavédelmi feladatok ellátása területén. Biztos vagyok benne, hogy aki őket választja, biztosan nem fog csalódni sem a közös munka könnyedségében, sem pedig annak tökéletes eredményében.