Kis kedvenceink

A falusi életforma sok olyan lehetőséget rejt magában, amit bár a városban is megvalósíthatunk, a megvalósítási formák igen különbözőek.

Lehet például dísznövényeket tartani a városban is a teraszon, de mennyivel másabb vidéken mindezt megtenni a virágos kiskertben! Nem csak a növények változatosságáról van itt szó, hanem arról, mennyire tudjuk városban biztosítani a szükséges napfényt, tápanyagokat, vizet a dísznövényeknek. Lehet házi állatokat is, elsősorban kis kedvenceket tartani a városban is a panelekben, de sokkal több a lehetőség erre a falusi portákon.

Tudom én, hogy az akváriumban, terráriumban mindegy, hogy faluban vagy városban élnek-e a halak, hüllők, kétéltűek. De beszéljünk például a cicákról, vagy akár a kutyusokról.

Nézzük először talán a kutyusokat. Nyilván a fajta kiválasztásnál a városok rengetegjében figyelni kell arra, hogy milyen nagyságú lakásban kell tartani az ebet. Legtöbbször csak a kistestű fajta jöhet számításba, mivel igen behatárolt és szűk helyen kell együtt élni kiskedvenccel. Gondot jelenthet a kutyáknál a napi többszöri sétáltatás szükségessége, különösen, ha emeletes lakásról van szó. A kutyaiskola elérhetősége viszont sokkal valószínűbb, mint vidéken, mivel igazán városokra jellemző a megszervezésük.

A cicáknál némileg egyszerűbb a helyzet, mivel kisebb a helyigényük, nincs szükség sétáltatásra, csak egy jó minőségű alomtartóra, és azt a néhány dolgot, amire szükség van, ügyesen, családi körben is megtanulják. Vidéken mind ezekre kevésbé kell figyelni, mivel az udvari tartás lehetősége megkönnyíti kedvenc házi állataink tartását.

Mi vidéken élünk, és vannak házi kedvenceink. Róluk szerettem volna egy rövid videót küldeni a városban lakó unokáknak, mivel ők is imádják állatkáinkat. Szomorúságomra azonban nem sikerült a filmet elkészíteni, mivel Samsung telefonom kamerája nem működött.

Az Android szerviz munkatársai pár napon belül cserélték a hibás alkatrészt, miután el tudtam készíteni a videót.